en måndag full av tankar&åsikter


 
hejja engelska-grammtik. hejja matteprov på fredag. hejja redovisning på tisdag.
min kalender är fullproppad med läxor och andra saker att komma ihåg, känns som jag behöver en extra hjärna ibland. den här måndagen har varit bra, väldigt bra! började morgonen med fotografering (klassfoto) och jag fick sitta ner (överlycklig tjej). tyvärr var nio stycken borta så hela klassen finns inte med på kortet...hoppas vi får det snart så jag kan se hur jag blev. efter fotograferingen hade vi matte och jag förstod ingenting, gjorde ett tal på en timme. stackars Klas (matteläraren) fick springa runt hela tiden för att hjälpa alla, med tanke på att vi har prov på fredag antar jag att alla vill göra så bra ifrån sig som möjligt (jag också). resten av dagen gick åt till att starta upp temat-provokation och dela in oss i grupper. jag och Ida kom i en väldigt bra grupp med mycket trevliga människor från pararellklassen. vi kom på en bra idé för att provosera genom att göra en film som handlar om yttrande frihet. är det okej att säga vad man tycker och tänker? är det rätt att kränka någon annan med sina åsikter? när går gränsen? och så vidare och så vidare...
 
imorgon kommer vi filma på stan där vi går runt och intervjuar folk och oss själva. jag tycker detta är väldigt intressant och kul att jobba med! på onsdag kommer vi redovisa vår film och om vi håller oss inom tidsplanen bör den vara färdig då. vi blev klara med planeringen och dispostitionen idag, höll på att diskutera i två timmar innan vi slutade vid tre. då gick jag och tränade på bollhuset (gymmet) och sprang en runda. såå skönt att låta kroppen jobba maximalt och huvudet vila.
 
snart ska tv:n sättas på för nu börjar nya säsongen av Dicte. det är en dansk serie som gick i våras och nu har det kommit nya avsnitt! den är jättebra och jag tycker verkligen ni ska se den. handlar om en journalist (Dicte) som skriver om fall som polisen löser, polisen och Dicte börjar sammarbeta och realtioner, känslor och personliga problem står på spel. en drama/kriminalserie helt enkelt. går varje måndag 21.00 och vara i en timme. nu ska jag sluta babbla och stänga av datorn. hoppas er måndag har varit fin och glöm inte ta hand om er, gosa ner er i soffan med en kopp te. snart är det oktober månad och hösten fortsätter fast bättre och mörkare än förr.
 
kram
 

en resa börjar alltid när man inte vet vilken väg man ska gå


om två dagar är jag sjutton år och har bara ett år kvar till arton. det känns konstigt på något vis, lite läskigt men samtidigt skönt. jag ska bli ett år äldre. att bli vuxen är ingenting som är lätt och det vet vi alla, ta ansvar och göra rätt är det svåraste som finns. jag har alltid haft koll på saker och ting och gått min egen väg, varit självständig och noga. det kan vara rätt jobbigt ibland att kastas ut i denna verklighet och lotsats som att allt är perfekt. att läget är under kontroll.
 
någonting jag har lärt mig här i livet är att gå vidare, stanna inte vid det branta berget utan att bestiga toppen av det. låt ingen krossa dina drömma för att de känns omöjliga. människor är olika och det är det som är så otorligt fint! ingen lever ett perfekt liv med perfekta dagar. och hur gärna jag än vill göra det, eller tycker om att göra det så vet jag att det är fel väg att gå. fel väg att resa.
 
känslor bubblar inom oss hela tiden, mer eller mindre. ibland exploderar vi av känslostromar för de är svåra att hålla tillbaka. tårar som rinner. hjärtan som gör ont. munnar som skriker. jag tror det är bra att explodera ibland och låta allt kännas jobbigt i bröstet. för det är  trycket som får en att vakna till och fortsätta framåt, ungefär som en stöt genom kroppen. livet är fint även när det är som mörkast.
 
tänk aldrig att du är en dålig person, tänk att dina handlignar är misstag som behöver rättas till. en lärdom om dig själv. vi växer av våra misstag och det är det som är så bra. alla är unika, har bra och dåliga dagar. that's just life.

svart svart svart


 
gårdagens klädval - jeans från weekday, magtröja från monki och lila nagerlack från h&m.