everyday moments


Låter bilderna tala för sig själva som det så fint heter. Har inte så mycket på hjärtat, dagarna bara flyger förbi. Hoppas allt är bra med er och att ni tar vara på vardagen. Snart ska jag göra lite te, en ostmacka och se på film. Ajöss
 
Kram

en solig eftermiddag och lite löparglädje


 
Kände att det var ett tag sen jag skrev om löpning, här kommer en summering av dagens pass. Jag hade tur med vädret då det slog om från molnigt till soligt på eftermiddagen. Finns inget bättre än att få springa i solen och känna värmen i ryggen! Sprang med min nya spellista som jag kallar för söndagspodden. Tyvärr är det inte söndag idag, utan måndag men strunt samma. De är skönt att springa lättklätt i endast långärmad t-shirt och tunna löpartights. För några veckor sen hade jag shortspremiär och idag ångrar jag att inte shortsen åkte på. Den första biten gick bra, fick mycket sol på mig och ansiktet kändes skollhet (ni ser själva på den alldeles för nära selfiebilden). Jag försökte tänka på tekniken och verkligen jobba med armarna så att inte benen får göra allt. Sen har jag lite problem med fötterna. Det sägs att man ska sätta i hälen först och låta foten "rulla" tillbaka mot tårna. Jag har försökt springa såhär några gånger, men resultatet har blivit att ryggen gör ont. Tror jag blir lite stel och inte slappnar av tillräckligt. Det är jätteviktigt att slappna av och inte spänna sig när man springer. Plus att det är en del av njutningen i sig!
 
 
Efter halva biten var jag trött. Hade tagit i ordentligt och försökt hålla ett högt tempo med långa steg. När det inte finns någon vind som trycker en tillbaka är det lätt hänt att tempot ökar. Dessutom är jag väldigt envis och vill nästan alltid göra ett personbästa. Försöker bli bättre på att tänka bort det här med tiden. Att springa långt kräver mycket energi och då går det inte att hålla ett för högt tempo. Däremot försöker jag få ett långt löparsteg vilket är bra. Det känndes som jag flög fram idag och den känslan är oslagsbar! De sista fyra kilomterna var hemska. Jag fick tänka på att ta ett steg i taget och låta armarna gå fram och tillbaka, lite som att åka skidor. När jag kom till sista uppförsbacken och sprätte iväg var allt över. Sista spruten är alltid jobbigast men också bäst, då vet jag att jag strax är framme.
 
Jag avslutade passet med en kvarts styrka på utegymmet. När jag kör styrka tränar jag endast delar av kroppen, men i ett snabbt tempo. Idag körde jag handstående, armhävningar, sit-ups och burpees. Jag har fått ett sår på handen då jag har försökt dra upp mig själv i en av ställningarna. Fokusserade därför mindre på det och körde mycket handstående. Resultatet börjar komma fram nu! Kan stå rakt i några sekunder sen trillar jag. Det svåra är att spraka upp och våga sträka ut benen. Oftast kommer jag inte upp utan hamnar någonstans halvvägs. Men övning ger färdighet och dessutom tycker jag det är väldigt roligt att stå på händerna istället för fötterna. Våren är så fin och jag riktigt längtar efter att få komma ut! Löpningen är verkligen på topp nu och det är stor skillnad sen i vintras då det alltid tog emot att komma ut. Ibland får jag säga till mig själv att ta det lite lugnt och stanna upp. Ta en bild och bara andas. Om fyra dagar är det Valborg och jag känner mig taggad! Både mentalt och fysiskt.
 
Kram
 

saffrans scones och cirkel läsning


 
Kände mig jättekreativ imorse som ställde mig och bakade scones. Jag gör aldrig någonting i köket, så gissa om de andra blev förvånade? Istället för att göra helt vanliga scones gjorde jag en egen variant med saffran, rågmjöl och lite annat smått och gott. Tyvärr belv de lite brända men gick att äta ändå! Min lillasyster gav mig en bok imorse som heter Cirklen. Ni har säkert hört talas om den, den går på bio nu! Jag älskar att läsa fantasi böcker och när jag var liten läste jag alltid det. Snart ska jag sätta igång med lite svenskaplugg och fotokunskap men först lite mer kaffe...
 
Kram